Historie

Vi har alltid vært stolte over vår lange tradisjon og historie som stilikon i Haugesund og opplevelsen vi gir til våre besøkende. Ta en liten tur tilbake i tid for å se hvordan det hele startet.

1870_sigve-b

1870

Sigve S. Lie fra Skjold kunne nok ikke forestille seg hvilken historie han startet da han etablerte manufakturbutikk i Strandgaten i Haugesund. Etter hvert utvidet han med sengeavdeling, systuer og dametøy. Sønnene Sigvald og Halfdan hjalp til med å drive butikken.

1899-b

1899

Sigvald Lie åpnet sin egen spesialbutikk for herrer, LIE’s Herreekvipering, i det som nå heter Strandgata 169. Selv om Lie-konsernet kan spore sine røtter tilbake til 1870, var dette den virkelige begynnelsen på visa, derav navnet LIE1899. Mange mente at det ikke var stort nok marked for en slik butikk i Haugesund på den tiden, og som så mange ganger før og senere, tok mange skammelig feil.

1913_2-b

1913

LIE’s Herreekvipering forlot Strandgaten, datidens hovedgate i Haugesund, til fordel for Haraldsgaten. Sigvald kjøpte det store huset i Haraldsgaten 164 (92 den gang) allerede i 1906. Igjen mente mange det var dumskap, og igjen lo Sigvald Lie best. Butikken holdt allerede fra starten meget høy standard. Ikke alt forandres med tiden.

1913-b

1926

Etter endt skolegang i Danmark og Tyskland returnerte Sigvald Lies yngste sønn, Einar, til Haugesund, og begynte å jobbe i butikken.

1936-b

1936

Veksten fortsatte for LIE’s Herreekvipering, og de så seg nødt til å utvide butikken. Løsningen ble å innrede husets andreetasje som frakk- og dressavdeling.

glassvindu-b

1960

Butikken ble totalrenovert med blant annet glassfasade, noe kun et par butikker i Norge hadde på den tiden. Igjen var LIE’s Herreekvipering langt framme i utviklingen av lekre salgsrom.

1972-b

1972

Hans Knut Wasbrekke, gift med Einar Lies datter Inger Johanne, fikk lovnad om å bli den neste i rekken av Lie herrer.

1976-b

1976

En enda større renovasjon enn i 1960 sto på trappene, så stor at driften midlertidig måtte flyttes. Kommunen viste stor velvilje da de gikk med på å leie ut det gamle politikammeret til Lie mens byggingen pågikk. Samtidig med renovasjonen byttet butikken navn til det enklere, mer moderne navnet LIE’s Herre.

lie-amanda-b

1997

Amanda Storsenter åpnet på Raglamyr. Lie så sitt snitt til å opprette en filial i det som så ut til å bli byens nye handelssentrum, og LIE Amanda er en av få butikker som har vært med Amanda helt fra starten av.

damekler

2001

For første gang siden Sigve S. Lie drev sin manufakturbutikk i Strandgaten sent på 1800-tallet, begynte Lie-familien å selge dameklær. Den første kolleksjonen ankom LIE Amanda våren 2001.

2003

2003

Et travelt år for LIE-konsernet. Knut Einar Lie Wasbrekke, 4. generasjon Lie, giftet seg, flyttet hjem til Haugesund, kjøpte konsernet og åpnet LIE Trend - en variant av LIE’s Herre rettet mot en yngre kundegruppe.

2013-b

2011

LIE’s Herre og LIE Trend ble slått sammen til LIE1899. Samtidig begynte LIE å selge kvinneklær også i Haugesund sentrum. Butikken på Victoriahjørnet åpnet 1. mars.

2014_2

2014

I september introduserer Lie nok en gang haugesundere for et butikkmiljø i toppklasse. Da åpner dørene for et nytt shop-in-shop-konsept hos LIE1899 på Victoriahjørnet. Det innebærer at enkelte leverandører vil ha egne, faste installasjoner i butikken, innredet i henhold til sine egne salgskonsepter. Dette vil igjen gjøre hele forretningen mer oversiktlig, spennende og variert.